Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

mastiha gum / mastic gum

.

Θεραπευτικές Ιδιότητες

Είναι αναμφισβήτητο ότι η μαστίχα έχει δυναμωτικές, θεραπευτικές και προληπτικές ιδιότητες. Στις ΗΠΑ, η μαστίχα χρησιμοποιείται από φαρμακευτικές εταιρίες για την παρασκευή συμπληρωμάτων διατροφής, χειρουργικών νημάτων, επιθεμάτων για εγκαύματα, και οδοντιατρικά νήματα. Στην Ανατολική Ασία όλοι γνωρίζουν τις θετικές επιπτώσεις της. Ειδικότερα στην Ιαπωνία κυκλοφορούν προϊόντα μαστίχας τα οποία κατασκευάζονται εκεί όπως οδοντόπαστες, τσίχλες και σοκολατάκια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 60% τις ετήσιας παραγωγής της μαστίχας Χίου προωθείτε στις αγορές του εξωτερικού!
Από δημοσιευμένες ιατρικές μελέτες έχει βρεθεί ότι η μαστίχα έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση ενώ λόγω των αντιβακτηριδιακών ιδιοτήτων της είναι αποτελεσματική σε λοιμώδη ή μεταδοτικά νοσήματα, όπως η χολέρα.
Στο αναπνευστικό σύστημα είναι ωφέλιμο στη χρόνια βρογχίτιδα, στην καταρροή και στον έντονο βήχα. Χρησιμοποιείται ως αποχρεμπτικό.
Ως αντισηπτικό και αντιμικροβιακό, στο ουρογεννητικό σύστημα βοηθάει στην αντιμετώπιση της κυστίτιδας, ουρηθρίτιδας, και λευκοουρίας. Προστατεύει από τα κρυολογήματα.  Είναι κατάλληλο για κοιλιακές και δυσεντερικές παθήσεις.  Συμβάλλει στην πρόληψη και θεραπεία παθήσεων του πεπτικού συστήματος όπως έλκος στομάχου που οφείλεται στο Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Η χρήση της συμβάλλει στην μείωση της χοληστερόλης στο αίμα.
Στην Ιατρική χρησιμοποιείται κατά των ελμινθιάσεων (σκουληκιών), για την απολύμανση της κοιλότητας του στόματος, της ρινικής και της λαρυγγικής μοίρας.
Στην οδοντιατρική χρησιμοποιείται για την αναισθητοποίηση των νεύρων των δοντιών. Στη φαρμακευτική Βιομηχανία ως συντηρητικό μέσο.  Επίσης, χρησιμοποιείται στη παραγωγή βιταμινών. Η συστηματική μάσηση της μαστίχας Χίου μειώνει σημαντικά τη μικροβιακή πλάκα.
www.mastihabest.com
bestmastiha@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου